Het rookoffer - Tessa de Loo

Het rookoffer – Tessa de Loo

Bladzijde 1Bladzijde 2Bladzijde 3Bladzijde 4Bladzijde 5Bladzijde 6Bladzijde 7Bladzijde 8Bladzijde 9bladzijde 10Bladzijde 11Bladzijde 12 - Bladzijde 13

 

De opdracht: 

Woensdag 10 februari vindt er tijdens de les een discussie plaats over de gebeurtenissen beschreven in Het Rookoffer. Jullie verdiepen jullie in de personages uit het boek. Tijdens de les nemen jullie deel aan de discussie in de schoenen van één van de personages uit het boek. Jullie deelname aan de discussie en jullie antwoorden samen worden beoordeeld en vormen het cijfer.

Jullie krijgen verschillende stellingen en/of vraagstukken voorgelegd en die beantwoorden jullie vanuit het perspectief van de personage die je dan bent.

Voorbereiding: 

  • Schrijf op welke personages een rol hebben in het boek en hoe zij denken over de gebeurtenis(sen) in het boek. Wat is zijn of haar standpunt over alles wat gebeurd is.
  • Lees het boek nog een keer goed door en kijk naar alle aantekeningen die je hebt gemaakt over de symboliek, tijd in het verhaal, plaatsen en bedenk wat de personages uit het boek hiervan zouden weten/ vinden.