Woord van het jaar

Woord van het jaar

Van Dale nomineerde tien nieuwe woorden uit 2013 die strijden om de titel. De Woord van het Jaarverkiezing kent ook publieksnominaties. De afgelopen weken heeft het Nederlandse publiek door het insturen van nieuwe woorden in vijf categorieën mooie nieuwe woorden genomineerd.

Stem op jouw favorieten en bepaal mee welke nieuwe woorden met de eer gaan strijken!

Je vindt hier eerst de door Van Dale genomineerde 10 nieuwe woorden van 2013. De winnaar van deze top 10 wordt hét officiële Van Dale Woord van het Jaar 2013.
Daaronder staan de vijf categorieën (jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek) met elk vijf door het Nederlandse publiek genomineerde nieuwe woorden van 2013. Deze woorden vechten om de eerste plaats in de betreffende categorie.

Binnen een categorie kun je steeds maximaal 1 stem uitbrengen. Je kunt minimaal 1 stem en maximaal 6 stemmen uitbrengen.

Stemmen kan hier  t/m 16 december 2013. We maken dinsdag 17 december 2013 de uitslag bekend.