QUOTE: “HET MAKEN VAN SELFIES IS EEN PSYCHISCHE STOORNIS…”

QUOTE: “HET MAKEN VAN SELFIES IS EEN PSYCHISCHE STOORNIS…”

Met de komst van mobiele telefoons en social media is er heel wat veranderd de afgelopen jaren. De telefoon lijkt soms vergroeid te zijn met de hand en van alles moet worden vastgelegd om vervolgens te delen op social media. Eén van die bijbehorende verschijnselen is de selfie: een foto maken van jezelf.

Niks mis mee zou je zeggen, maar mensen die dol zijn op het maken van selfies zouden volgens de Amerikaanse gezondheidsorganisatie APA leiden aan een psychische stoornis genaamd ‘selfitis’. Vooral mensen die niet echt een hoge dunk hebben van zichzelf, zouden de obsessieve en compulsieve wens hebben om selfies op social media te zetten.

Selfitis bestaat volgens APA uit drie varianten. Bij borderline selfitis neem je ongeveer drie foto’s per dag, maar plaats je ze niet op social media. Acute selfitis ‘patienten’ plaatsen de beelden wél op Instagram en mensen met chronische selfitis kunnen er niet mee stoppen. Zij moeten minstens zes foto’s van zichzelf op social media plaatsen.

Een beetje eigenliefde kan wat ons betreft nooit kwaad, maar sommige mensen plaatsen wel iets té vaak selfies. Toch vinden wij ‘selfitis’ wel een beetje uit de lucht gegrepen. Wat vinden jullie van deze ‘stoornis’?

(bron: http://www.ilovefashionnews.nl/2014/04/14/quote-het-maken-van-selfies-is-een-psychische-stoornis/)